Regulament intern

Regulament
Asociatia pentru ecologie si turism montan Heniu Prundu Bargaului

De ce avem regulament?
Pentru voi: ca sa stiti in ce va bagati!
Pentru noi: sa ne ferim de cei ce inteleg gresit o iesire pe munte.

1. Respectul unul fata de celalalt.
Cum vedem noi respectul?
Ne salutam.
Daca suntem intrebati, raspundem.
Folosim un limbaj politicos, evitam injuriile la adresa altora, conflictele sau iesirile violente.

2. Fara Alcool.
Tinem foarte mult la respectarea acestei reguli deoarece consumul de alcool, indiferent cand sau unde se consuma, poate sa compromita activitatea intregului grup. Cei ce doresc o iesire la munte cu betii si mahmureala, ii invitam sa isi caute un alt club sau alt colectiv.

3. Nu acceptam individualisti.
Adica “Unul pentru toti, toti pentru unul”.
Pe traseu, pornim ca si grup si terminam ca si grup. Nu cautam Supermani sau Ramboi, care se trezesc a fi in forma de zile mari, si o iau inainte, sau pe alte trasee. Cei ce nu isi pot stapani pornirile aventuriere, nu au nevoie de noi pentru drumetii, si nici noi de ei.

4. Respectarea programului de drumetii.
Ca sa evitam neplacerile sau conflictele, fiecare program de drumetie va fi prezentat in detaliu pe situl clubului inainte cu cel putin 1 saptamana inainte de iesirea la munte. Programul odata stabilit nu se negocieaza.

5. Ocrotirea naturii
Scopul acestor iesiri este de a ne bucura de frumusetile naturii. Sa incercam pe cat se poate sa lasam natura asa cum am gasit-o. Asta inseamana sa nu ne lasam declaratiile de dragoste pe scoarta copacilor ( Eu + Tu = Love), sa nu ne imaginam vegetatia ca fiind dusmanul care trebuie culcat la pamant, sa nu ne lasam gunoiul pe unde apucam …

6. Nu se sta in tabara in timpul turelor
Doresc sa subliniez faptul ca noi reprezentam un club de drumetii, ceea ce inseamna trasee si mers mult pe jos. Traseele inseamna oboseala, febra musculara si alte tipuri de discomfort cu care va trebui sa luptam pentru a reusi sa parcurgem ce ne-am propus. Dorim sa evitam cazurile in care dupa o prima zi de trasee, sa ne trezim cu persoane care nu mai au chef de alte trasee si prefera o zi de plaja sau un somn in cort (exceptie fac cazurile intradevar justificate). Inainte de a va hotara cu privire la participarea intr-un traseu organizat de catre noi, va rugam sa aveti in vedere si acest aspect. Scopul este sa fim impreuna de la inceput pana la sfarsit.

7. Respecta organizatorii drumetiilor
Avand in vedere faptul ca organizatorii investesc timp, energie si bani in organizarea turelor, au dreptul sa ceara respect si bun simt de la toti participantii, indiferent daca sunt sau nu membrii de club. Daca se isca discutii, ultimul cuvant este al organizatorilor.

Nota: Daca v-ati hotarat sa participati la drumetiile organizate de club, inseamna ca sunteti de acord cu regulamentul prezentat mai sus si ca va asumati respectarea lui.

Your email address will not be published. Required fields are marked *